Monday, 31 December 2018

BREASTFEEDING CLASS 2018

8:53:00 am 0 Comments

"THE ART OF BREASTFEEDING"
.
Ramai mommies yang TAK TAHU formula mudah untuk menjayakan PENYUSUAN SUSU IBU.
.
Bila tak tahu, mommies cuba google dan apply ilmu yang belum pasti.
.
Salah apply ILMU menyebabkan mommies lebih banyak STRESS dari dapat hasil susu meriah.
.
Kalau berterusan macam ni, hasrat mommies nak menyusukan anak sehingga 2 tahun boleh TERKUBUR tau!
.
Jadi Kak Nad nak ajak mommies terutama mommies di sekitar Johor atau yang sanggup turun ke Johor untuk hadir ke kelas ini dan belajar tentang SENI PENYUSUAN SUSU IBU.
.
Penyusuan susu ibu sangat indah dan mempunyai seni yang tersendiri.
.
Ramai mommies yang dah belajar tentang seni ini dan merasai ketenangan dan susu meriah.
.
Jadi mommies bila lagi? Jom ajak suami atau ahli keluarga dan kawan-kawan untuk hadir ke kelas ini.
.
Tak rugi hadir sebab banyak yang mommies akan pelajari seperti betikut:
.

[✔] Teknik PERAHAN yang BETUL dan TEPAT yang sesuai dalam situasi penyusuan mommies, supaya dapat hasilkan susu yang lebih meriah.
.
[✔] KENALI anatomi payudara dan punca-punca payudara tidak boleh mengeluarkan susu dengan optimum. PENTING sebab ramai mommies abaikan tentang ini !
.
[✔] Cara MARMET yang betul dan tidak menyakitkan
.
[✔] LOVE YOUR BODY MORE, ubah mentaliti daripada MENTALITI SUSU SIKIT kepada MENTALITI SUSU MERIAH DAN MENCUKUPI! Ramai mommies yang tak yakin dengan diri sendiri. Kak Nad akan ajar mommies cara mudah untuk bina keyakinan dengan diri.
.
[✔] Kak Nad juga akan ajar cara nak menyusukan bayi dengan MUDAH, SENANG dan RELAX untuk mommies kuasai.. Ramai mommies dah buat macam-macam cara tapi teknik masih SILAP dan menyakitkan.
.
[✔] Belajar dari KESILAPAN mommies lain supaya kita dapat ELAK kesilapan yang sama, atau sekurang-kurangnya kita tahu CARA NAK HANDLE jika terbuat kesilapan yang sama. PENTING ni untuk pastikan impian mommies tak TERKUBUR!
.
[✔] TEKNIK URUTAN CINTA yang mommies boleh buat di rumah dengan suami. Mommies akan rasa lebih tenang dan susu mommies akan terhasil dengan mudah
.
[✔] LIMA FORMULA untuk tingkatkan susu ibu dengan gembira. Mommies mesti happy bila dapat apply semua teknik
.
[✔] BABY MASSAGE untuk berikan ketenangan pada bayi mommies.
.
Berapa nilai pelaburan untuk kelas ni?
.
Lebih dari RM200. Tapi Kak Nad nak buat tawaran pelancaran awal untuk kelas ini.
.
Hanya RM50 individu dan RM80 bagi yang mendaftar berdua.
.
Bila?
.
Untuk kelas pertama ini akan diadakan pada 11 Ogos 2018 dari pukul 9am sampai pukul 1pm.
.
.
Tempat adalah terhad. Hanya untuk 20 orang sahaja!
.
.
Klik link di bawah untuk pendaftaran 👇🏻👇🏻👇🏻

https://ordersini.com/view/mw0MH5hB
.
Atau boleh hubungi admin Dayana di link berikut untuk sebarang pertanyaan:

http://www.wasap.my/60197612253
http://www.wasap.my/60197612253
http://www.wasap.my/60197612253

atau

http://www.wasap.my/601158334357
http://www.wasap.my/601158334357
http://www.wasap.my/601158334357

Sunday, 30 December 2018

PERSONAL COACHING PENYUSUAN SUSU IBU BERNILAI RM32.25 UNTUK SATU SESI 3 JAM !

4:00:00 pm 0 Comments
PROMO PERSONAL COACHING !! DAPATKAN TEMPAT ANDA SEGERA BERSAMA BAYI DAN SUAMI TERSAYANG. TEMPAT ADALAH TERHAD. RUGI TAK DAPAT PROMO NI.. !!


DILANCARKAN SEKARANG! Personal Coaching Penyusuan Susu Ibu 2018 Yang Akan Berikan KESAN LUAR BIASA Pada Penyusuan Mommies. 

Perhatian kepada Mommies Yang Ingin Menyusukan Anak Sehingga 2 Tahun !!

Ramai yang dah dapatkan EBOOK percuma TIPS PAM-PAM PENUH! Dan dari ebook percuma ini sahaja ramai mommies yang dah mula CREATE SUPERB RESULT!


Setakat hari ini, apa yang mommies dah lakukan untuk tingkatkan penghasilan susu mommies? Adakah mommies dah gunakan sepenuhnya semua teknik dalam penyusuan susu ibu? Mommies nak tau macam mana nak meriahkan semula susu mommies dengan cara yang berkesan?

Ramai mommies yang main hentam jer belajar ilmu penyusuan dengan ‘Pakcik Google’, yang menyebabkan mommies lebih banyak STRESS dari dapat hasil susu meriah? Kalau berterusan macam ni, hasrat mommies nak menyusukan anak sehingga 2 tahun boleh TERKUBUR tau!

MOMMIES SERIUS NAK MENYUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN?


Mommies perlukan teknik dan formula yang terbukti berkesan! Jangan bazir masa untuk ‘try n error’! Kak Nad harap mommies TERUSKAN BACAAN jika nak penyusuan mommies untuk anak tercinta berjaya sehingga 2 TAHUN !!

Kak Nad nak jemput mommies datang ke sesi coaching Kak Nad secara percuma. TAWARAN INI HANYA UNTUK SEKALI SAHAJA SEUMUR HIDUP !

Nak dengar apa kata mommies yang pernah join sesi sharing dengan Kak Nad?

Jom tengok video-video ni.

Dari hanya mengepam sahaja, kini belajar untuk menyusu semula - Mummy Aisyah

Dulu pernah gagal masa anak pertama. Serik dan cepat-cepat dapatkan bantuan untuk anak kedua - Mummy Claire

Saya bawa isteri saya sebelum dia gagal dalam penyusuan susu ibu - Suami

**Video-video lain boleh didapati di channel feedbyumminajla
(Subscribe untuk dapatkan video-video terbaru dari kami)

ILMU PENTING MOMMIES AKAN BELAJAR
===================================
.
[1] Teknik PERAHAN yang BETUL dan TEPAT yang sesuai dalam situasi penyusuan mommies, supaya dapat hasilkan susu yang lebih meriah.
.
[2] KENALI anatomi payudara dan punca-punca payudara tidak boleh mengeluarkan susu dengan optimum.
.
[3Cara MARMET yang betul dan tidak menyakitkan
.
[4] LOVE YOUR BODY MORE, ubah mentaliti daripada MENTALITI SUSU SIKIT kepada MENTALITI SUSU MERIAH DAN MENCUKUPI! Ramai mommies yang tak yakin dengan diri sendiri. Kak Nad akan ajar mommies cara mudah untuk bina keyakinan dengan diri.
.
[5] Kak Nad juga akan ajar cara nak menyusukan bayi dengan MUDAH, SENANG dan RELAX untuk mommies kuasai.. Ramai mommies dah buat macam-macam cara tapi teknik masih SILAP dan menyakitkan.
.
[6] Belajar dari KESILAPAN mommies lain supaya kita dapat ELAK kesilapan yang sama, atau sekurang-kurangnya kita tahu CARA NAK HANDLE jika terbuat kesilapan yang sama. PENTING ni untuk pastikan impian mommies tak TERKUBUR!
.
[7] Ilmu lactation massage yang mommies boleh buat di rumah dengan suami. Mommies akan rasa lebih tenang dan susu mommies akan terhasil dengan mudah!
.
[8] LIMA FORMULA untuk tingkatkan susu ibu dengan gembira. Mommies mesti happy bila dapat apply semua teknik ni nanti.

SIAPA YANG BOLEH HADIR?

Mommies yang ingin menghadiri sesi coaching ini mestilah mempunyai ciri berikut:

- Mempunyai hasrat dan impian yang tinggi untuk menyusukan anak sehingga  2 tahun
- Tiada masalah kesihatan yang serius
- Sedang mengandung atau sudah melahirkan bayi
- Tidak mempunyai ilmu pengetahuan yang mencukupi dalam penyusuan susu ibu
- Sanggup memberikan komitmen untuk hadir sesi coaching
.
Bertindak SEGERA untuk dapatkan TEMPAT anda SEKARANG!

Klik link berikut untuk pendaftaran:
Jom join sebelum terlambat ya mommies...!

From Your Lovely Breastfeeding Counselor

Nad Masrom

Founder Feed by Ummi Najla

Saturday, 29 December 2018

[ PROMO RM20 SAHAJA ] – ELITE BF COACHING UNTUK MOMMIES YANG INGIN MENYUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN !!

2:15:00 am 0 Comments
Perhatian Kepada Mommies Yang Ingin Menyusukan Anak Sehingga 2 Tahun !!


Baca sampai habis INFO di bawah ni tau.

Ramai mommies yang dah dapatkan ILMU BERBALOI dari Personal Coaching 3 JAM dan ramai yang dah mula CREATE SUPERB RESULT!

Setakat hari ini, apa yang mommies dah lakukan untuk tingkatkan penghasilan susu mommies? Adakah mommies dah gunakan sepenuhnya semua teknik dalam penyusuan susu ibu?

Mommies nak tau macam mana nak MERIAHKAN semula susu mommies dengan cara yang berkesan?

Ramai mommies yang main hentam jer belajar ilmu penyusuan dengan ‘Pakcik Google’, yang menyebabkan mommies lebih banyak STRESS dari dapat hasil susu meriah? Kalau berterusan macam ni, hasrat mommies nak menyusukan anak sehingga 2 tahun boleh TERKUBUR tau!


[ TAWARAN RM20 SAHAJA ] – UNTUK MOMMIES YANG SERIUS NAK DAPATKAN ILMU PENYUSUAN BERNILAI LEBIH RM400 !!



Betul ke mommies perlukan BIMBINGAN dalam penyusuan susu ibu untuk berjaya menyusukan anak sehingga 2 TAHUN?

Jom tengok feedback mommies yang dah dapatkan ILMU PENYUSUAN di sini:

https://www.facebook.com/feedbyumminajla/videos/2012325625652732/


==========================================================
KELEBIHAN YANG MOMMIES AKAN DAPAT DALAM ELITE BF COACHING
==========================================================


LIVE UPDATE DARI Kak Nad sendiri secara esklusif untuk menjawab setiap persoalan mommies dalam penyusuan susu ibu dan bantu mommies set JADUAL PAM yang lebih berkesan.

3 VIDEO setiap minggu tentang TIPS dan ILMU PENYUSUAN SUSU IBU yang mommies mungkin tak pernah tahu !

✔ Lebih 100 ILMU PENYUSUAN yang mommies akan belajar dalam group ini.

WINNING CULTURE iaitu satu ‘supportive system’ yang sentiasa memberikan mommies aura dan semangat yang positif untuk terus menyusukan anak sehingga 2 tahun tanpa putus asa.

✔ Mommies berpeluang untuk mendapat REBATE CASH 10% sepanjang mommies berada dalam group ni. Belajar saje-saje pun boleh dapat DUIT CASH. Best ke best?

✔ Dan yang PALING BEST sekali, untuk ahli BF ELITE COACHING yang BERJAYA menghabiskan tempoh penyusuan 2 TAHUN, mommies layak untuk menerima SIJIL PENYUSUAN yang ditanda tangani oleh Kak Nad sebagai Kaunselor Penyusuan yang diiktiraf dan DISAHKAN juga oleh seorang PAKAR LAKTASI. Best kan????


===========================================================
APA LAGI YANG MOMMIES AKAN BELAJAR DALAM ELITE BF COACHING?
===========================================================


[✔] Teknik PERAHAN yang BETUL dan TEPAT yang sesuai dalam situasi penyusuan mommies, supaya dapat hasilkan susu yang lebih meriah.

[✔] KENALI anatomi payudara dan punca-punca payudara tidak boleh mengeluarkan susu dengan optimum. PENTING sebab ramai mommies abaikan tentang ini !

[✔] Cara MARMET yang betul dan tidak menyakitkan

[✔] LOVE YOUR BODY MORE, ubah mentaliti daripada MENTALITI SUSU SIKIT kepada MENTALITI SUSU MERIAH DAN MENCUKUPI! Ramai mommies yang tak yakin dengan diri sendiri. Kak Nad akan ajar mommies cara mudah untuk bina keyakinan dengan diri.

[✔] Kak Nad juga akan ajar cara nak menyusukan bayi dengan MUDAH, SENANG dan RELAX untuk mommies kuasai.. Ramai mommies dah buat macam-macam cara tapi teknik masih SILAP dan menyakitkan.

[✔] Belajar dari KESILAPAN mommies lain supaya kita dapat ELAK kesilapan yang sama, atau sekurang-kurangnya kita tahu CARA NAK HANDLE jika terbuat kesilapan yang sama. PENTING ni untuk pastikan impian mommies tak TERKUBUR!

[✔] LOVE BONDING MASSAGE yang mommies boleh buat di rumah dengan suami. Mommies akan rasa lebih tenang dan susu mommies akan terhasil dengan mudah

[✔] LIMA FORMULA untuk tingkatkan susu ibu dengan gembira. Mommies mesti happy bila dapat apply semua teknik ni nanti.


Bertindak SEGERA untuk dapatkan tawaran RM20 yang akan tamat pada bila-bila masa !!


TAWARAN RM20 YANG MOMMIES TAKKAN DAPAT KAT MANA-MANA LEPAS NI !!


Klik link berikut untuk pendaftaran:




Jom DAFTAR SEKARANG sebelum HARGA naik lebih mahal ya mommies...!

Tuesday, 17 July 2018

Power Pumping

4:47:00 pm 0 Comments
Power pumping biasanya dilakukan apabila ibu-ibu mengalami masalah susu merudum dan tujuan power pumping dilakukan adalah untuk menghantar signal ke otak dengan menghasilkan permintaan yang lebih tinggi dan secara tidak langsung dapat meningkatkan semula produktiviti susu seorang ibu.
Punca susu merudum adalah disebabkan beberapa faktor. Antaranya ialah:
1. Faktor breastpump (suction breastpump yang bermasalah mungkin disebabkan oleh penggunaan yang terlalu lama, corong yang kurang sesuai, spare parts yang bermasalah dan perlu ditukar ganti)
2. Supply-demand (jadual pam yang tidak konsisten, bayi yang telah mula makan makanan pejal dan mula kurang minum susu, perubahan corak penyusuan bayi)
3. Perubahan hormon (pengambilan pil perancang/period/mengandung)
4. Penjagaan diri ibu (pemakanan yang tidak seimbang, tidak minum air yang mencukupi, kurang tidur dan rehat, stress, sakit)
Power pumping adalah satu alternatif yang boleh dilakukan oleh seorang ibu untuk mengatasi masalah susu merudum. Teknik power pumping dilakukan dengan meniru gaya bayi yang kerap menyusu ketika melalui fasa growth spurt.
Power pumping boleh dilakukan pada bila-bila masa yang spesifik bagi seorang ibu. Contohnya pada pukul 10 pagi setiap hari. Tetapi masa yang lebih baik untuk dilakukan adalah pada pukul 12 malam sehingga 6 pagi kerana kadar hormon prolaktin dan oksitosin yang lebih tinggi. Sekiranya ibu tidak mampu melakukannya pada waktu malam, boleh dilakukan pada masa yang bersesuaian tetapi konsisten.
Boleh rujuk gambar di bawah tentang teknik power pumping dengan menggunakan single electric breastpump atau double electric breastpump. Kesan teknik ini akan dilihat seawal seminggu atau paling lewat selepas 2 minggu. Jadi ibu-ibu perlu bersabar untuk melihat peningkatan susu yang akan dihasilkan.

Image result for power pumping

Pada peringkat awal sesi power pumping, ibu-ibu mungkin ada yang sekadar ‘pam angin’ sahaja tanpa ada susu yang dihasilkan. Ibu tidak boleh berputus asa dan mesti meneruskan sesi power pumping seperti dalam rajah di atas, dilakukan sekurang-kurangnya sekali sehari selama 2 minggu. Ini adalah penting untuk menghantar signal kepada otak tentang demand tinggi yang diperlukan oleh payudara ibu.
Sesi power pumping perlu dilakukan dalam keadaan yang tenang, tidak stress, dan lebih santai. Ibu bolehlah melihat gambar anak di tempat kerja, dengar muzik, menonton televisyen, membaca al-qur’an, dan berzikir ‘Ya Matin’. Lakukan dengan relax dan gembira.
Paling penting, jadual mengepam yang rutin tidak boleh ditinggalkan. Power pumping boleh dilakukan juga dalam salah satu sesi mengepam sedia ada. Teknik power pumping ini juga boleh dijadikan ikhtiar bagi ibu-ibu yang mempunyai impian untuk relaktasi (menyusukan anak semula) atau menyusukan anak angkat.
Semoga perkongsian tentang power pumping ini bermanfaat kepada semua ibu dan dapat membantu ibu-ibu yang mengalami masalah susu merudum. Salam penyusuan susu ibu dari saya, Ummi Najla (Kak Nad).
Sumber: (i) I’m Not Pumping Enough Milk by Kelly Bonyata, (ii) Increasing Breast Milk Supply - Power Pumping (Pregnancy Birth and Beyond), (iii) Breastpumps – troubleshooting and general info @KellyMom.

Anda Mempunyai Masalah Untuk Menyusukan Bayi Kecil Anda?

4:41:00 pm 0 Comments
Jangan risau, sekarang kami sudah menyediakan jaringan kaunselor penyusuan yang berada di seluruh Malaysia!


Tak kira anda berada di mana, kami sedaya upaya akan menghantar kaunselor penyusuan yang terlatih dan mempunyai sijil yang diiktiraf untuk membuat home visit ke rumah anda.

Hanya perlu daftarkan nama dan butiran masalah yang sedang anda hadapi serta kawasan tempat tinggal anda, kami akan mencarikan kaunselor yang berhampiran untuk bantuan seberapa segera!

Log in di sini
http://permatasusuan.com/
http://permatasusuan.com/
http://permatasusuan.com/