Saturday, 28 April 2012

Hari Yang Indah

1:42:00 am 0 Comments

Hari ni aku tak berapa nak sihat. Suara tak ada and tekak sakit. Alhamdulillah murid-murid aku semua baik-baik belaka hari ni. Siap pesan kat aku untuk minum air masak banyak-banyak.

Lepas tu, terjumpa pulak taiko kucing sekolah kami tengah tido di bilik guru. Comel kan :)

Thursday, 26 April 2012

Friday, 20 April 2012

Positive!

7:30:00 pm 2 Comments
Memori indah 27 Januari 2011 bila sahaja aku dan Edy mendapat berita gembira dengan UPT positive Najla memang tidak akan dilupakan. Masih aku simpan elok UPT itu. Ah, seronoknya perasaan melihat double line yang banyak merubah hidup kami. Indahnya saat itu. Aku amat berharap semoga aku cepat mengandung semula dan memulakan hidup sebagai seorang ibu kepada anak-anak kami nanti. Biarlah masa yang menentukannya. Aku pasti Allah SWT mendengar doa kami. Cuma kami masih menunggu saat-saat terindah itu tiba :).

Tengah berpenat-penat hari ini sambil melayan gambar-gambar sewaktu aku mengandungkan Najla dulu, aku terasa nak share moment indah itu di sini. Indahnya saat-saat ini :)

 


 
Cukuplah gambar ini sahaja. Banyak cerita yang kami nak sampaikan pada Najla sebenarnya bila dia besar nanti melalui gambar-gambar ini. Namun, Allah lebih menyayanginya dan sudah tentu Najla telah mendapat tempat terbaik di sana. Syukur kerana aku berpeluang untuk melahirkan seorang ahli syurga. Memang indah bila terkenang jerih-perih sewaktu mangandungkan dan melahirkan Najla. Semua tu berakhir dengan satu kegembiraan sehingga kini.


"Ibu and ayah love you so much sayang :)"

Semoga Allah SWT kabulkan usaha dan doa kami suami isteri untuk menjadi ibu dan ayah buat adik-adik Najla secepat mungkin.

"Ya Allah, kabulkanlah doa kami. Semailah zuriat dalam rahimku ini. Janganlah Kau biarkan Kami hidup sendirian tanpa zuriat. Sesungguhnya Kau sebaik-baik mewarisi".

Amin...

Sunday, 15 April 2012

Bidadari Syurga

7:20:00 pm 27 Comments
Aku telah menerima satu comment dari Anonymous pada 14 April 2012 melalui entry Puteri Yang Pergi Tiada Kembali. Oleh kerana aku berada di Mersing dan kebetulan liputan 3G di situ sekejap ada dan sekejap tidak telah membantutkan aku untuk mereply comment itu sesegera mungkin. Comment dari Anonymous itu sangat menyentuh hati dan perasaan aku. Cukup jauh dugaan yang dilaluinya jika dibandingkan dengan ujian yang pernah menimpa aku 7 bulan lalu.

akum.. Saya melahirkan kedua-dua bayi kembar saya pd 05.07.2011 @ 35 mggu. Tarikh yg tidak akan dilupakan..05/07 merupakan anniversary kami,sekaligus menyambut kelahiran ke dua-dua kembar tanpa tangisan.. meninggal di dlm kandungan merupakan tamparan yg hebat buat saya.. kesedihan yg Allah bg pd kita ni SGT menginsafkan..tanpa sebab musabab dan condition both baby yg sgt baik menyebabkan saya lupa yg semua di dunia ni, hy pinjaman. Puan bertuah, dpt memeluk anak walau hanya seketika.. saya pula pada mulanya hanyut mencari2 sebab & punca kedua-dua baby saya ( 2.5 kg & 2 kg )dilahirkan IUD.. Spt Muslim yg lain, hy pd Allah lah sebaik2 tmpt mengadu...Moga Allah bg kita kekuatan redha.


Dan aku hanya mereply ringkas comment itu.

Wslm Puan Anonymous. Terima kasih kerana sudi berkongsi cerita dengan saya. Terlebih dahulu saya ingin ucapkn takziah atas pemergian kembar puan. Jujur saya akui, ujian yang dilalui puan jauh lebih kuat dari pengalaman saya kerana puan perlu menghadapi pemergian dua anak sekaligus. Saya kelu. Tiada kata. Mungkin sedang membayangkan betapa sakitnya rasa rindu itu mengenangkan kedua-dua cahaya mata yang telah pergi jika saya berada di tempat puan. Ya, seperti yang puan kata, hanya Allah sebaik-baik tempat mengadu. Dan saya yakin, pasti semua ini punya beribu hikmah yang kita tak mampu nak singkap.

Baru saya tersedar betapa saya sebenarnya telah diberi nikmat menjaga anak saya walaupun untuk seketika. Terima kasih puan kerana telah mengingatkan saya untuk terus bersyukur dengan apa yang telah berlaku. Sekali lagi puan, takziah dari saya.

Wordless :"(

Al-fatihah~

Sejujurnya aku kelu. Tah kenapa kali ini aku seperti hilang ayat. Selalunya pasti aku akan memberikan ayat-ayat untuk memberi semangat dan sebagainya seperti yang selalu aku lakukan di forum Ratu Hati dalam Kelab Ibu IUD. Kali ini aku hilang kata. Mungkin kerana aku tidak dapat membayangkan bagaimana jika aku berada di tempat puan anonymous yang perlu menghadapi kehilangan dua anak sekaligus. Aku yakin puan anonymous ini seorang yang kuat dan tabah. Pasti lebih tabah dari aku dan kerana itulah Allah telah mengujinya sedemikian rupa yang mana mungkin aku tidak mampu untuk berhadapan dengan ujian seperti itu. Subhanallah.

Semoga Allah SWT memberi pengganti yang sihat dan lahir untuk menjadi anak-anak yang soleh dan solehah buat Puan Anonymous dan suami. (Maaf sebab saya tak tahu nama).

Dan semoga Allah SWT kurniakan juga pengganti arwah Najla buat kami suami isteri. Amin.

Monday, 9 April 2012

Al-Fatihah

11:10:00 pm 0 Comments
9 April 2004 : Mak tercinta meninggalkan kami semua setelah 49 hari arwah abah pergi menghadap Illahi.

9 April 2012 : Genap 8 tahun sudah arwah mak pergi meninggalkan kami. Aku sangat merindui cinta dan kasih mak. Aku sangat mengkagumi ketabahan mak. Aku ingin jadi ibu yang berjasa seperti mak. Dan aku yakin sekiranya mak masih ada lagi, maklah orang yang akan setia di sisi aku sewaktu aku terlalu sedih menghadapi pemergian Najla. Aku dapat rasakan betapa mak akan memeluk aku dan menjaga aku saat itu tanpa jemu.

"Mak, kasihmu hingga ke syurga. Tiada tolok bandingnya kasihmu dengan semua harta di dunia ini. Semoga mak berbahagia di alam sana.."

Al-Fatihah untuk semua kekasih hatiku:

1. Masrom bin Sardi (Abah) - 20 Februari 2004
2. Rukimah binti Yusof (Mak) - 9 April 2004
3. Najla Batrisya binti Mawardi (Anakku yang tercinta) - 24 Ogos 2011

Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas kalian~

Sent from my iPhone