Saturday, 10 September 2016

JOM KURUS IKUT CARA SAYA???

12:11:00 pm 5 Comments
Jom Kurus Ikut Cara Saya?

Haha.. Patutnya saya buat entry ni 3 bulan lepas. Sebab masa tu saya masih kurus lagi (taklah kurus sangat. Biasa istilah 'kurus sikit' pada saya tu dalam 57 kg tapi last time dalam 60 kg). Tapi sekarang, saya dah gain weight dengan sengaja. Naik dalam 7-8 kg juga!

Tapi saya tetap nak tulis juga entry ni sebab nak 'tebus' janji dalam entry yang lepas.

Al-kisahnya macam mana saya boleh naik berat badan semula ialah sebab saya sedang handle satu program besar lebih kurang 2 bulan lepas. Kem kepimpinan je pun, bukanlah program apa sangat. Cuma yelah, bila kita jadi penyelaras program, selagi program tak berlangsung, selagi tulah nak kena fikir semua perkara dari sekecil-kecil hal. Alhamdulillah dah berlangsung akhir Julai lalu dan semuanya berjalan dengan lancar.

Kelemahan saya ialah, bila saya stress, saya akan makan banyak. Kawan saya kata, cara saya makan macam "tiada hari esok" bagi saya. Makanya, meroketlah kenaikan berat saya. Haha!

Cuma abang saya masih berjaya kekalkan berat badan dia. Dari 102 kg alhamdulillah berat abang saya kini dalam 80 kg. Saya turun berat hari tu sebab saya jadi 'jurulatih' tak bertauliah untuk abang saya. Tapi sekarang, dah tak layak ditauliahkan dan sebab saya sendiri yang kalah dengan nafsu makan 😅😅😅


In shaa Allah akan bermula semula program mengawal kalori dan work out untuk diri saya sendiri. Bukan untuk cantik, tapi untuk kesihatan yang utama. Sekarang ni selalu rasa cepat mengantuk dan letih sebab metabolisme badan dan semakin menurun. Kena boost up balik semangat lepas ni. In shaa Allah.

Saya bercadang, nak buat group Jom Kurus untuk TTCians. Tapi tak tahulah dapat sambutan ke tak. Risau saya yang syok sendiri. Haha. Ikut pengalaman saya, nak kurus cara sihat ni, memang sangat susah bila buat bersendirian. Tapi in shaa Allah, kalau buat berkumpulan, aura positif dan semangat tu akan ada. Itu cadangan saya. Free sahaja. Saya sharekan tips yang saya pelajari dari Kevin Zahri dahulu.

Kawan baik saya Azira, dah kembali semula lakukan aktiviti ini. Dia pun dah kurus balik. Serius rasa jeles! 




So kepada TTCian yang mungkin sedang berusaha nak kuruskan badan secara sihat, bolehlah email saya. Nanti kita bincang bersama 😆😆😆
Email: nurunnadiamasrom@gmail.com

Sayonara dan berjumpa di entry penebusan yang lain :D

Thursday, 1 September 2016

PANGGILAN UNTUK JOM KURUS! 😍

9:53:00 am 0 Comments

Assalammualaikum ladies.

Memandangkan ada yang pm saya bertanyakan tentang plan saya untuk buat program Jom Kurus Ikut Cara Saya dalam entry yang lepas, jadi saya rasa saya perlu update entry ini untuk maklumkan semula kepada sesiapa yang berminat.

In shaa Allah program ni akan dimulakan lagi 2 minggu.

Program: JOM KURUS IKUT CARA SAYA
Trainer: Azira (bukan saya tau 😅)
Tempat: Di mana sahaja anda berada bukan halangan 😍😍😍
Bayaran: PERCUMA!!! Haha. Memang tak de bayaran pun.




Sebenarnya saya yang nak mulakan semula program ni memandangkan tahap kesihatan saya yang semakin menurun. Pulak tu sekarang, setiap pagi nak pergi sekolah, ada je baju faveret yang saya dah tak muat. Stress tau rasa. Haha 😅

Jadi saya dan berbincang dengan kawan saya Azira. Dia bersetuju untuk jadi trainer memandangkan sekarang dia memang sedang konsisten menjaga kalori dan exercise secara gembira.

Dan Azira kata, kalau ada readers blog saya ni yang nak join, walaupun dekat mana anda (dalam semenanjung), in shaa Allah kami akan dapatkan anda untuk berjumpa secara real. Hah, best tak? In shaa Allah bulan 10 nanti kami akan ke Sarawak, so kalau anda dari Sarawak nak join pun boleh 😄



Pada peringkat awal program, kita akan mulakan dengan ukuran berat badan, BMI dan jumlah kalori yang perlu diambil setiap hari mengikut individu. Sebenarnya ni semua knowledge yang kami tuntut dari Kevin Zahri dulu. E-book Kevin Zahri ni sebenarnya boleh didapati secara belian online dengan harga RM200++ tak silap saya. Kalau rajin baca dan faham pun boleh buat sebenarnya. Tapi kalau nak join program ni, PERCUMA sahaja. 

Peringkat awal kejayaan sesuatu program kuruskan badan ialah KNOWLEDGE. Tu sahaja tips untuk berjaya kuruskan badan dengan cara sihat. Ramai cuba berdiet, tapi dengan cara salah. Lastly, otot susut, badan tak ada tenaga, dan metabolisme menurun. So saya memang suggest sangat tips kuruskan badan Kevin Zahri ni, sebab ikut pengalaman dan pendapat saya, ilmu dari Kevin ni sangat sesuai dengan iklim negara kita dan budaya rakyat Malaysia yang kaya dengan pelbagai jenis makanan ni 😅😅😅

Bila ada knowledge ni, kita akan sedar yang kita masih boleh makan semua jenis makanan yang kita suka tapi dalam masa yang sama metabolisme badan still meningkat dan badan maintain kurus je!

Jadi, jika anda berminat, hubungi saya ya. Sungguh tak ada bayaran. Kami cuma nak share ilmu dengan anda. Harap-harap Kevin Zahri tak marah dengan saya sebab berkongsi secara percuma ilmu dia ni 😍😍😍

Whatsapp/Wechat/Telegram:
0127244994 (Nadia) 📲📲📲

Sayonara~
Jangan lepaskan peluang ini ya 😍😍

p/s: Gambar-gambar di atas ialah gambar kawan saya, Azira.